Egypten Dag 7

Idag blev vi väckta vid kvart över fyra.. **snark** så det var bara upp och hoppa och smörja in oss och klä på oss. Sedan iväg till receptionen för att göra ett besök i våran safetybox och även hämta en frukost låda. Vi hoppade på bussen och gav oss iväg mot Luxor. Buss resan tog ca 4 timmar.. oerhört kul.. det var två stopp på vägen vid första stoppet mötte vi upp massa andra bussar och sen åkte vi i poliskonvoj hela vägen.

Det första som vi besökte idag var konungarnas dal vi var nere i fyra gravar. Och fick även se tutancamons mumie. Grymt fascinerane att dom har kunnat bygga på detta viset!.

Det var väldigt varmt idag och i Konungarnas grav var det helt vindstilla så det var väldigt skönt att komma in i bussen med AC!.

Vi begav oss till hatshepsutsdödstemplet där vi fick gå runt och titta och fotografera, vi kände oss som små japaner idag!

Sen bar det iväg mot ett sorts stenhuggeri där dom gjorde en massa små statyer mm i olika sorters färger. Där fick jag köpt mig en anubies. Mumifirings guden. Vi fick oss även varsitt halsband och små skarabbeer.

Sen var det in i bussen igen för att åka och käka lunch.

Efter lunchen åkte vi och titta på Karnakatemplet. Det är som 10 små tempel i ett stort, eftersom flera faraoner har sattsin prägel på templet.det var en lång sfinx allé framför som förr ledde till Luxortempel den var 3 km lång!!!. Först var det en stor öppen yta efter den kom man in i pelarsalen och sist i det Heliga rummet dit bara överstaprästen och faraonen fick gå in i. Detta tempel andvändes för att tillbe solguden Raa. Grymt faschinerande att se hur dom kunde bygga förr!

Efter detta var det dax för ett besök i en papyrusfabrik. Och kolade runt.

Sedan var det Hemresa. Kändes som en evighet innan vi till sist var hemma. Och vi avslutade dagen med
mcdonalds.

image24

Levande Farao

image25

Ramses III Död

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0