Egypten Dag 5

En lugn dag idag. Gick upp vid 9 och gick å käka frukost. Efter det så gick vi tillbaka till rummet för att smörja in oss. Vi konstaterade redan igår kväll att  sola inte vad att tänka på då jag e röd som en tomat och Helén har fått soleksem på fötterna..

Så kan det gå.

Så det var på med byxor och tunikor och sedan ut på stan tänkte vi skulle vidga våra vyer idag och begav oss långt ner på gatan.

Fast det fanns inte mycket av nöje där direkt, man kom till slummen. Så vi gick och åt lite banana split mums.

Efter det gick vi tillbaka till hotellet för att ta det lite lungt. Då kommer Jörgen och ska städa så vi satt utanför och lyssna på musik en stund. Idag fick Helén en sköldpadda på sin säng. Den där Jörgen är väldigt kreativ.

Vi begav sedan ut på stan igen och gick åt andra hållet. Som sagt det är ingen större skillnad på vad som finns i affärena men det är ju alltid kul att se olika delar av staden.

Det var väldigt varmt, det har nog varit typ 30 grader idag och nästan vindstilla. Så vi gick och köpte varsin ny dunk med vatten och gick sedan till hotellet för att sova en sväng. Det behövs verkligen i denna hetta!

Till middag idag gick vi till, hör å häpna delmar. Känns lika bra att gå dit där man vet att det är bra mat, fast någon dag ska vi väl prova nått annat med..=)

Efter Delmar gick vi tillbaka till hotellet för att sova tidigt. Satt på vårat rum och små pratade med myskläderna på. Efter ett tag är det ngn som knackar på dörren. Helen vågade inte öppna, så det fick ju jag göra. När jag öppnar möts jag av blickar från två egyptier som säger Do you recognize us. O det va två killar som vi träffat kvällen innan. Dom frågade om vi ville följa med ut o ta en öl. O efter ett tags övervägande tackade vi ja. Sa till varandra att vi kan ju gå med ett tag o skulle det inte vara ngt så lägger vi benen på ryggen. Under tiden vi gjorde oss iordning stod dom i lobbyn o väntade. För här fick dom inte vara. Som Kaled så fint sa. Girl stuff! Sen gick vi till lobbyn o mötte upp dem. Kaled o Nima båda födda samma år som oss o polis studerande från Kairo. Kaled med grymt bra engelska o Nima som var blyg o inte så  duktig i sitt språk.

Vi hamnade efter en stunds promenad på ett ställe som heter CandyBeach. Shit säger jag bara. Vilket ställe! Om det ändå fanns sådana hemma. Man satt liksom ute på stranden i gropar fulla med kuddar o ett parasol i mitten. Ledsen för att vi inte tog med oss kamera dit.

Där satt vi länge o pratade om allt möjligt o skrattade fram tills 2 på natten. Hur trevligt som helst. Och varken jag eller Helen ångrar oss det minsta. So far den bästa kvällen hitills i Egypten.

Va otroligt tryggt att vara med dem. Inte en kotte på stan som ropade på oss eller så.

När vi kom tillbaka till hotellet blev vi först stoppade o uppkollade. Wierd, men det hade tydligen vart ngt bråk på hotellet medans vi var borta, men det löste sig till slut. Kaled o Nima pratade med dom. Våra två bodyguards.
Sen satt vi utanför vårat hotellrum, lyssnade på musik o pratade.
Efter ett tag gick Nima till sitt rum o Kaled stannade, men det var inte lång stund. Det var nästan dags för alla polis studerande att åka tillbaka till Kairo. Deras buss gick 06:00 Men det va skoj så länge det varade. Bytte både nummer o msn, så kontakten ska absolut hållas.

image27

image28


Kommentarer
Postat av: Ellinor

din lille gris! såg bilderna på nattstad förresten, och jag lovar - vi blev inte ett dugg sotis :D
det börjar ena pirra lite i magen nu måste jag säga för det verkar vara underbart där nere!

2008-03-05 @ 19:50:11
URL: http://snelitt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0