Egypten Dag 13

Vaknade i morse vid 09:00 tiden för att gå upp o prata med detur. Maria hade inte hört av sig igår som hon hade lovat, så vi var tvugna att snacka med dom för att få reda på vad som hänt. Hade lite panik över om vi skulle boka resa själv eller om dom skulle kompensera oss med resa. Hon som satt där hade inte hört ngt av det, men sa att vi skulle komma tillbaka vid 12:00 då hennes chef skulle komma till Regina med pengar.

Vi gick o åt frukost o sen ner till stranden o solade lite.

Våran servitör Hany var som vanligt ute hos oss en sväng o jävlades med Helen. Idag ville han bjuda med oss på en kaffe. Men Helen vägrade! Jag sa också till honom att killarna vart o taffsat, pussat o snott cigg av mig och att det inte är ok, o det förstod han, så när vi skulle gå tog han tag i mig o frågade om det va en kille som stod bredvid mig, men det va det ju inte.

Sen gick vi upp till rummet o slappade och väntade på att klockan skulle bli 12.00. När vi väl kom upp till lobbyn, så var det som vanligt ingen där. Vi fick däremot ett brev från Deturs chef om att våra pengar skulle komma kl 17:00. Tokig!

Blev sedan en sväng till Delmar som vanligt!

 Love that place!

På vägen tillbaka till hotellet passade vi på att shoppa med. Roligt! Surprise surprise!!!

Kl 16:30 drog vi till uteserveringen för att invänta deturpersonal. Satt o med varsin glass och snackade med 2 äldre män som kommer från Göteborg. Mycket trevliga. Visade sig att den ena känner mina farbröder och han pratade även om min Farfar. Kändes riktigt skoj. Kniffe!

Kl 17:10 kom Detur. Hon hade pengarna med sig, men hade inte haft nån möjlighet att ordna nån resa till oss upp till Kairo. Gaaah!

Då vart det bara ut på gatan för att hitta något bussföretag som kör upp dit!

När vi väl hittat El Gouhna travels så förstod han inte engelska. Typiskt och klockan tickade, så vi sprang tillbaka till hotellet för att försöka få ngn att ordna en resa till oss. Efter ett tag ringde vi Detur och Maria svarade. Jag sa att vi inte lyckades fixa resa och att dom får försöka fixa det för oss. Då sa hon att vi skulle gå till vårat hotell rum o vänta på att hennes chef skulle ringa oss på rummet.

Chefen ringde o vi förklarade situationen o hon sa att hon gärna hjälpte oss och att hon skulle ringa tillbaka inom 30 minuter. Vilket hon gjorde. Hon hade ordnat 2 biljetter som vi var tvugna att hämta i El Dahar omgående, för en buss som skulle gå kl 03:00 i natt.

Vi slängde på oss kläder o hojtade på Taxi.

Äntligen var resan fixad.

När vi ändå var nere i El Dahar så passade vi på att gå in i en stor affär som mer liknade Coop i sverige. Köpte lite gott till resan i natt. Sen vart det Taxi hem.

image18


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0